Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daffi Silver Al Vavro

11. 12. 2006

Daffi, Daffinka , Dafka, Ňafka, Dafča, Dafulka.  Je to náš v pořadí třetí pudlík.

Narodila se  27.1.2005 v Ústí nad Labem.

 Obrazek

 

 

Po odchodu všech štěňátek z prvního vrhu do světa, nám i Berče bylo tak smutno, že jsem si zamluvila  v chovatelské stanici  Al Vavro   fenečku stříbrného trpaslíka...Obrazek

Mezitím se   sice Amigo vrátil domů, ale už jsme rezervaci  Daffky nezrušili a těšili se na pudlí miminko.

ObrazekDaffi si hned padla  s Amigem do oka a řádili spolu jak čerti. Berenica chvíli Daffku odmítala, jakoby žárlila, že synáček Amigo nelumpačí už jen s ní. 

ObrazekAle asi po týdnu  bylo vše v pořádku, Berča nevydržela být moc dlouho uražená :-)

Daffi se hned stala miláčkem rodiny  a taky miláčkem všech návštěv, protože je se všemi rychle  kamarádka,  s každým se Obrazekráda pomazlí, pochová se na klíně. A tím, že zůstala malinká (28 cm) tak každého hned okouzlí. Vzbuzuje v lidech pocit, že potřebuje ochraňovat a hýčkat...

Obrazek

Přitom je to dračice, která si umí pěkně rychle  a sama sjednat pořádek.

Obrazek

Bylo pro nás s dcerou velké překvapení, že Daffi není vášnivá aportérka, jak jsme byly do té doby zvyklé u Berenici  a jejího syna Amiga. Ani ji moc nezajímá Obrazekparkur na agility nebo míček na flyball.

 

Daffka je spíše  sólová průzkumnice, na procházkách musí prolézt každé křoví, každé zajímavé zákoutí. Musíme být stále ve střehu, co za "pochoutky" kde uloví....

Obrazek

 

  

Je to malá bufeťačka, s oblibou zkoumá obrovskou hubu našeho gordonsetra Čada a loví mu z jeho pysků zbytky jídla. I když se mu vejde do mordy skoro celá, je úžasné, jak ji ten obr neublíží a je na ní něžný.

Obrazek

Z Daffinky vyrostla hezká psí slečna, ale bohužel k "dokonalosti" ji chybí jeden zoubek. Rozhodli jsme Obrazekse, že nebudeme pokračovat ve výstavách , a protože Daffi nebude ani  využita v chovu, nechali jsme ji Obrazekvykastrovat. A taky jsme ji pořídili nový slušivý sportovní sestřih.

 

 

Když začal mít ovčoun Dag  ve třinácti letech zdravotní problémy, neuměl si můj bratr představit, že by měl doma jen jednoho psa ( jorkšíra Benjiho). Slíbila jsem, že se Obrazekjim po nějakém malém pejskovi poohlédnu. Mezitím si ale občas půjčili na víkend Dafču, aby měl Benji kámošku na lumpačinky, když Dag už potřeboval svůj klid.

Ti dva se do sebe ihned zamilovali  a bráška mě začal přemlovat, ať jim Daffi nechám a jiného pejska už ani nesháním.

 

To bylo pro mě velké dilema - ale brácha mě umí vždycky ukecat.....A co namítnout na argument, že se mu Daffi vlastně narodila přesně na den k pětatřicátinám ? Budou spolu slavit 27.ledna  vždy narozeniny.

Tak se nám Dafča odstěhovala do centra Prahy. Má se fajn, zůstala v podstatě v nejbližší  rodině, jezdí k nám  často na návštěvy, na prázdniny, slavíme její a bratrovy narozeniny. Jen Marek si musel chvíli zvykat , že má prázdno v posteli. Daffinka spala totiž u něj. Ale protože jsem hodná maminka,tak mu postýlku určitě dlouho prázdnou nenechám....

 na další článek